Forår med mere fart på

Sol og varme, så kommer de frem, alle dyrene. Og de kommer fordi der er masser af blomster der lige nu giver dem et større måltid. Dog gælder det ikke alle de dyr som kommer frem når solen skinner, markfirbenet vil bare op og ligge i solen for at blive gennemvarmet

Firbenet ville bare nyde varmen fra solen

Denne her bruger dagen hjemme i haven, hvor den tilsyneladende bor godt i stenbunken.

Citronsommerfugl, han

Det er svært ikke at gå en tur, når solen bager, og vinden har lagt sig på et tåleligt niveau. I går var der en stiv kuling fra vest, i dag er der kun svage vinde. De overvintrede sommerfugle flakser lifligt rundt, stort set alle vegne. Citronsommerfuglen herover, havde travlt hjemme i haven, senere på dagen så jeg en som havde et mere målrettet gøremål, den strøg hurtigt videre, ud i naturen da jeg gik en tur.

 

Nældens takvinge var der umådelige mængder af alle steder med kort adgang til spæde brændenælder

Nældens takvinge så jeg flere steder, de fleste havde travlt i enten følfodblomsterne, eller pileblomsterne, enkelte, som den herover, havde fundet sig en niche i de aflæste pilerakler. Læg mærke til at der også er harer i området, de små pastiller afslører at der har været en.

 

Honningbien har samlet en del pilepollen

I de pilerakler der stadig sad på buskene, var der masser af forskellige bier, især honningbier, naturligvis, men også flere forskellige solitære bier, de fleste er “jordbier”

En af de utallige jordbier

Herover en af de mange arter af solitære bier, den havde lige forladt sit redehul. I modsætning til honningbier så graver hver enkelt jordbi sit eget hul, som den samler pollen i, lægger æg i, for derefter at overlade det fremtidige afkom til deres egen skæbne.

En lidt anderledes slags jordbi

Bemærk at ovenstående ligner en lille hveps, det er en bi, den har blot forstået at det giver bedre overlevelse at se lidt farlig ud.

Humlebidronningen har fundet er musehul

Nogle af de bier de fleste kender er humlebier, der er ganske vist flere arter af dem, men enhver kan møde synet af en dronning som lige nu leder efter en godt hul i jorden, et hul som kan bruges som sommerens humlebirede. De fes rundt i dag, for at finde muligheder for et fremtidigt samfund.

Humlefluen ligner en humlebi, men den er en flue

Der er andre skabninger som nu fiser rundt, blandt andet humlefluerne. De ligner kolibrier når de står stille i luften foran blomsterne. De har en lang snabel, den kan ses på billedet herover.

Masser af guldstjerner

Ud over de guldstjerner som humlefluerne besøger, så er der i dag mange guldstjerner som står og lyser smukt af guld i hver en lille krog, Mange har besøg af insekter.

Anemonerne lyser hvidt

Og det sikre forårstegn, anemonerne, de lyser kraftigt op med deres hvide lys, under de store løvtræer.

En anden gul blomst, vorterod

Vorterod står med de første blomster, der kommer flere senere

Jeg er henne ved det lave vandhul, der er masser af liv i det, især vårfluelarverne er meget aktive.

Vårfluelarve i sit græshylster

De er nogle sjove dyr, de samler en masse af de småting der er i nærheden, og bygger sig et lille rør de kan bo i. I “mit” vandhul er det små græsstykker og lign, der bruges.

Og så vil jeg lige slutte af med det kedelige. Løse hunde! Mærkeligt at hundeejere ikke kan forstå at der er andre levende skabninger i naturen, som bliver skræmt fra vid og sans, når hundene får lov til at rende rundt.

Seks løse hunde medbragt af disse tre personer

Ikke alle hunde er med på billedet, de er nemlig allerede langt foran, måske på sporet af et af de mange rådyr som bor i området? Et er sikkert, de tre personer her, de oplever ikke de små ting i naturen. En hver sommerfugl, en hver spurv, et hvert dyr, de er forlængst forsvundet når de når frem, hvis ikke en af hundene får nedlagt dyret først!

Dagpåfugleøje der får sig lidt føde i en følfod
Download PDF

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.