Jyllandsturen, Klosterhede Plantage og Lemvig

Fortsættelse her fra

Morgenudsigten er den samme som Lemvigs mest mondæne lejligheder har. Herfra er der også udsigt til pladsens eneste facilitet, skraldespanden.

Det regner, og det ligner heldagsregn.  Vi trænger til en afslapningsdag, der har været lidt rigeligt kørsel de sidste dage, synes vi. Så regnen passer os egentligt godt. Vi beslutter at køre en tur ud i Klosterhede Plantage.

Klosterhedens plantage ligger imellem Lemvig og Struer. Den er på ikke mindre end 6.400 ha. Det er sgu et ordentligt areal, den plantage dækker. Vi føler nærmest at vi er i Sverige, så mange graner er der i skoven. Og grusveje er der også.

Ved vejkrydset herover tilbringer vi formiddagen. Kaffedrikning, afslapning, boglæsning, radiolytning og lidt strikning, fordriver tiden.

Hen ad dagen begynder det at klare lidt op, solen skinner ind i mellem, men der kommer stadig en del byger. Vi kører lidt længere ind i plantagen.

Vi finder et sted midt i plantagen med ”rigtig hede” sådan med blomstrende lyng. Her stopper vi og spiser frokost.

Efter den obligatoriske middagslur går vi en tur. Det viser sig at der er bæver ved et vandløb, ikke så langt fra parkeringspladsen. Vi ser både deres dæmning, afbidte birketræer, og selve bæverhytten.

Herover er det selve dæmningen du ser, den hæver vandspejlet med omkring en meter, tror jeg.

Der er masser af bier i lyngens blomster. Et enkelt firben skynder sig at flygte i skjul inden et foto kan nå at blive taget. Udbyttet er ikke stort, men afslapningen er perfekt.

Vi beslutter at tage en nat mere på havnen i Lemvig. Fakta har længe åbent så vi får handlet lidt ind af daglige fornødenheder.

Dagens etape herunder. Turen fortsætter her

Download PDF

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.