Tåge, mørkt og typisk gråt vintervejr

Det er godt nok en kedelig årstid for en naturfotograf. Det kniber med at få lys nok til at tage bare et enkelt billede, og der er ikke mange dyr derude. Der er dog masser af edderkopper, og de spinder stadig. Om de fanger noget? det tror jeg ikke, kun tågedråber.

Det blanke perler som sidder i nettene glimter selvom solen ikke er fremme. Glimter som sølv.

Forleden var jeg ude en lille tur for at se om spætten havde optaget sit sædvanlige vinterarbejde. Det består i at hakke frø ud af fyrrekogler. Jeg har tidligere fulgt en spætte i dens arbejde: ser billederne her

Ved siden af Hundesøen, der ligger bag Kongskilde Friluftsgård, er der en lille lund som består af unge egetræer og lidt skovfyr. Egetræerne er rigtig gode som spætteværksteder. De har mange huller efter døde grene, de huller passer lige til at kile en kogle fast i.

Når spætten er travlt optaget af at hakke, kan man liste meget tæt på. Man kan tydeligt høre hvor den sidder, de taktfulde små slag er ret karakteristiske.

Hvis hun får mistanke og bliver opmærksom på at man står der nogle få meter væk, så har hun en sjov måde at reagere på. Lige så stille hopper hun om på den anden side af stammen. Stikker hovedet frem og ser om man stadig står der, først den ene side af træstammen, derefter den anden side. Bliver man stående helt stille, uden at røre så meget som en finger, så kan hun finde på at genoptage sit arbejde med koglen.

Download PDF

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.