Forsommerbilleder

Nu er sommeren vist begyndt, der er i hvert fald masser af blomster og en del af de tidlige sommerfugle fremme lige nu.  Herunder finder du den første majgøgeurt som blomstrer her, ikke langt fra Kongskilde Friluftsgård. Tryk på det første billede og brug piltasterne til at se resten.

Aurorasommerfuglen har nu travlt med at suge nektar i vandkarsen, samme plante som hun lægger sine æg på. Hun kan også bruge løgkarsen, den står også i blomst lige nu. Hannen sørger også for at få energi fra blomsterne, inden han drager på frierfødder.

Nældesommerfuglen er tidligt på færde, den er lidt sjov, den ser forskellig ud efter årstiden. Lige nu er den rødlig at se på, sommergenerationen er nærmest sort, nu suger den nektar i vandkarsen. Men når den skal lægge æg foregår det på nælderne.

Fasankokken står og holder vagt ved hønens rede. Og de allertidligste gyvelblomster begynder at lyse gult i de tørre steder. Tandroden er også så småt begyndt at vise sine halvsjældne blomster. De små vandnymfer er også kommet på vingerne, nogle værre rovdyr er de. De æder andre insekter, mens de grønne frøer venter på deres måltid nede i den fugtige sump.

Kommentarer