Frankrig 2017 del 4

29 marts

Pladsen her ved kirkegården  i Voiteur er meget fredelig, der har ikke været en lyd hele natten, bortset fra kirkens tårnur der har slået hver hele time.

Kursen er sat mod Alsace, nærmere bestemt et frilandsmuseum, www.ecomusee.alsace. Undervejs opdager vi at selv i Frankrig kan man møde køer på vejen.

Vi er fremme lidt efter middag. Det koster lidt at komme ind, pensionister 2/3 pris.

Her er bygninger fra ”det gamle” Alsace. En mellemting imellem ”Den fynske Landsby” ved Odense og ”Den Gamle By” i Århus. Dertil et utal af storke på de forskellige huses tage, de knebrer og flyver majestætisk omkring. Vi har ikke set så mange storke på et sted, siden vi var i Letland.

Vi besøger samtlige huse, i nogle er der bemanding på, men kun få kan andet end fransk og lidt tysk. En enkelt kan lidt engelsk. Alle tekster er også på fransk eller tysk, kun få skilte med lidt generel oplysning er på engelsk.

Men der er dyr på gårdene, heste, æsler, køer, stude, og fjerkræ. Og sandelig, der er også et hus med bier. Det glæder altid en biavlers hjerte, at se andres bier.

Vi bruger 3 timer på museet, inden vi leder efter et sted at overnatte. Det lykkes efter lidt besvær, at finde en pragtfuld plads midt i blandt vinstokke, med en helt fantastisk udsigt over dalen.

Vejret har hele dagen stået på flot solskin og omkring de 22 grader.

30 marts

Vi havde en flot aften med udsigt til dalens mange lys.

Solen står op på den anden side af den brede dal. Det bliver endnu en smuk dag. Vi undlader varmen i bilen her til morgen, selv natten har været rimelig med temperatur. Vi kan se det er vin der leves af her i området.

I første omgang skal vi ikke langt i dag, kun 20-30 km. Egentlig var det en sommerfuglepark vi skulle besøge. Der er skilte mod den, men vi kan ikke finde den. Derimod finder vi en lille dyrepark, som vi så i stedet besøger. Den hedder “NaturOparC” og ligger på: “

De giver indtryk af at parken arbejder med genudsætningsprojekter, hvilket nok er sandt. De har oddere, og mange storke, som sikkert kan hjælpe naturens bestande opad.

Men de har også en masse prydfjerkræ, og forskellige dyr der bestemt ikke hører hjemme i den franske natur, for eksempel sumpbævere og sumpskildpadder (rødøret terapin).

Her er også akvarier med fisk, bihoteller med mange enlige bier. Der er også et bistade som man kan se ind i, men der er ingen bier i, desværre.

Vi opdager nogle flyers for sommerfugleparken, den har først åbent fra 1 april. Vi får lidt sen frokost på p-pladsen foran dyreparken. Derefter kører vi afsted for at finde et sted lidt nærmere hjemme at overnatte på. Vi tager motorvejen uden om Strassburg, vi har ikke lyst til at køre tværs igennem, eller hvad gps-sen ellers kan finde på.

Vi finder en plads i en lille by der hedder Reipertswiller, men pladsen er ikke noget smukt sted, så vi fortsætter mod en ny. Først 7 km ud af en meget smal vej, heldigvis møder vi ingen modgående trafik de første 5 km.

Men så da vi er på vej ned af flere serpentinesving, dukker en personbil op, Han må bakke, hvilket han tydeligvis ikke har meget lyst til. Han skal ellers blot 10 meter tilbage, hvor der i svinget er masser af plads. Lidt inde i filmen her kan du se den stakkels franskmands problemer.

Vi kommer forbi. Resten af vejen mod Citadelle de Bitche er fin og god. Pladsen ligger ved foden af en borg, som nok i virkeligheden er citadellet. Alt er optaget, men efter en times tid er der en som kører, hans plads overtager vi.

I øvrigt; sidste nat overnattede vi sammen med en camper fra Holland, den samme camper holder her på pladsen.

31 marts

Vi starter dagen med at gå op og se på borgen. Det viser sig at være en større historie, vi går rundt om borgen oppe på toppen af volden. Borgen rejser sig mange meter op i midten af det omfattende voldanlæg.

Herefter sættes kursen mod Holland, der er langt. Vi handler i en butik da vi når Tyskland, her forstår vi bedre hvad der siges af folk. Vi stopper et sted ved en sø hvor der er vandcykler mm. Vejret i dag har været dejligt, sol og varme, over 23 grader.

1 april

Dagen er sat af til at køre mod Holland ad de små veje. Vi starter i Tyskland, fortsætter mod Luxemburg, her krydser vi vores spor fra udturen, faktisk holder vi pause på samme rasteplads, som vi holdt på for nogle uger siden da vi drog mod Frankrig, opdager vi pludselig. Vi havner også en mindre tur langs Mosel igen, det er nær Trier.

 

I Luxemburg tanker vi diesel, det koster under 1 euro, i Frankrig var vi oppe at give over 1,40 euro. Efter lidt kørsel langs små floder, havner vi i Belgien. Vi ender på en parkeringsplads nær et natursted i mellem Waimes og Jalhay i Wallonien

Vejret er lidt overskyet, og da vi ankommer til p-pladsen begynder det at regne, men kun en byge. Her er 13 grader ude. Ellers ganske uinteressant.

2 april

Det har været koldt i nat, her til morgen ligger temperaturen på bare nogle få grader. Vi holder vist også lidt højt oppe, over 600 moh siger kameraet. I hvert fald går det en del nedad da vi fortsætter turen. Det ses også af naturen. De sidste dage har det knebet med at se tegn på forår, det dukker op igen da vi når ned i mellem Holland og Tyskland. Her blomstrer diverse løgplanter, og flere træer og buske er lysegrønne. Og vi ser enkelte rapsmarker der blomstrer.

Vi kommer igennem et større gartneriområde, hvor der er rigtig gang i forårsarbejdet.

Vi kører blandt andet igennem Arnhem. Her opfører frk Sygic, vores GPS, sig ikke ordentligt, så hun får et par gevaldige skideballer. Et sted skal vi af en større vej, for derefter at køre tilbage på den igen efter ca en km. Et andet sted kan hun ikke finde ud af, at få os rigtigt igennem en rundkørsel, vi skal lige af i første afkørsel, og derefter foretage en u-vending, tilbage i rundkørslen og ud af næste afkørsel. Hun er bestemt ikke populær lige nu.

Vi havner i en by der hedder Wageningen på en holdeplads lige ved an kanalhavn. Solen har stort set skinnet hele dagen og det er ret lunt vejr.

3 april

Efter at have studeret hvordan en flodpram får læsset sine biler, der ofte står på hækken af dem, sætter vi kursen mod Noordwijkerhout.

Her ved vi der dyrkes hyacinter mm. Vi kommer forbi Keucenhoof hvor der er god gang i indskibning af besøgende.

Fortsætter ud til det lave område tæt ved kysten. Og jo, selvom vi er tidligt på den, så er der marker der både blomstrer og dufter.

Vi fortsætter vest om Harlem og videre nord og øst på. Det er ikke alle steder der er smukt i Holland

Vi mangler vand, så vi har to forskellige steder vi kan ende. Det første sted er negativt, de har lukket både i dag og i morgen tirsdag. Men det andet sted, som ligger nær Wolemdam er super.

Det er udenfor et lille sted hvor der sælges og fremstilles ost. Vi får vand, og plads til at overnatte. Det samme gør 7 andre campere. Et populært sted.

Dagen startede skyet, men er endt som fuld sol og rigtige forårstemperaturer.

4 april

Vi tager motorvejen, det er man nødt til hvis man vil over Zuiderzeedæmningen, og det vil vi.

Og nu vi er på den, så fortsætter vi videre fre mod Hamborg. Uden om Bremen er der vejarbejde, og det giver en mange kilometer kø på motorvejen, heldigvis i den modsatte retningen af hvad vi skal. Vi ender i en mindre tysk by der hedder Sittensen.

Sittensen er meget hyggelig, her er parker, gamle huse osv. Vi tager en mindre tur rundt.

4 april

Vi vælger for en gang skyld motorvejen mod Hamburg. Kører under Elben og videre ud af byen, forbi diverse vejarbejder. Noget nord for Hamburg hopper vi af igen, og tager de små vejen mod Flensburg. Det blæser i dag, opdager vi, da en modgående lastbil laver så meget undertryk, at en tagluge springer op.

Ud på eftermiddagen når vi frem til havnen i Flensburg. Her holder i forvejen 3 autocampere. Vi slår os ned yderst, med god udsigt over vandet.


Inden sengetid holder her 15-20 campere.

5 april

Vi vågner tidligt og smutter op til Duborg. De åbner kl 8, og den er ikke meget over da vi er der. Vi er næsten de eneste der handler så tidligt. Vi får indkøbt det nødvendige, inden vi finder motorvejen igen, mod nord. Kommer i gennem grænsekontrollen, der blot består i at vinke os igennem. Vi viser end ikke pas eller andet frem.

Vi hopper af motorvejen igen, og tager de mindre veje mod nord, over den gamle lillebæltsbro. Fra  Odense tager vi igen motorvejen resten af vejen hjem.

Kommentarer