Frankrig 2017 del 3

24 marts

Der er mange som overnatter her ved naturreservatet: Parc Ornithologique, der er kommet biler i løbet af natten vi ikke har hørt ankomme.

Vi har besluttet at Spanien må vente til en anden gang. I stedet bevæger vi os mod øst. Vejret er fint, solskin det meste af dagen. Bierne er ude at flyve ser vi, da vi holder middagspause.

Vi kommer igennem store områder med masser af frugtplantager. Æbler og pærer kan vi umiddelbart genkende, blommer er der vist også samt masser af kirsebær. Måske der også er lidt ferskner?

Det er endnu mere forår her, poplerne er grønne, faktisk er der meget lysegrønt overalt.

Vi havner i en by som hedder Negrepelisse. Det er begyndt at regne, så det bliver en indeaften. Temperaturen er ellers ikke lav, 15 grader uden sol er vel ok.


25 marts

Vi begiver os videre østover.  Kører op i bjergegne, små snoede veje langs floder og vandløb. Det regner ad helvede til. Der er åbenbart en fiskekonkurrence i gang, der er i hvert fald masser af lystfiskere langs floden.

Senere havner vi oppe på et plateau som endnu ikke har set noget til foråret, det ligger i 865 moh. Her er kun fyr og masser af buskbombuske. Det er vel det som kaldes maki.

Vi gør nogle holdt, her er en forrygende udsigt over en dyb dal. Vejret er heldigvis klaret lidt op, regnen er i hvert fald stoppet.

Dalen, som ligger på tværs midt i billedet, skal vi ned i, det er noget af en nedstigning. Vi skal 420 højdemeter ned. Vejen er smal, men flot er udsigten på vej ned. Nede i dalen dyrkes der en del frugt og lidt vin. Ferskentræerne blomstrer, det samme er kirsebærrene ved at gøre.

Efter at have beset dalen finder vi en lettere vej ud. Ender med at finde motorvejen mod Clermont F. Den er godt nok fin og ny, men det går enten op, eller ned. Og det er mange kilometer af hver slags. På et tidspunkt er vi oppe i 1190 moh. Adskillige kilometer køres i femte gear, uden gas, og med enkelte bremsninger på vejen ned.

Vi drejer fra og finder ind til en lille middelalderby ”Malzieu” her er en plads vi må bo på.

Vi går tur i byen, den er virkelig flot og smukt vedligeholdt.

Der går en bæk ned igennem bydelen, en lidt sjov parkering

Turistbureauet forsyner os med en folder på engelsk. Vi vil studere byen nærmere i morgen. Solen er kommet frem igen.

26 marts

Det har været koldt i nat, der er rim på græsset, og is på lygteglassene. Vi holder også i over 800 moh, så det er måske ikke underligt. Men solen skinner fra en næsten skyfri himmel.

I dag skal folderen fra turistbureauet benyttes.

Vi går rundt i byen, pludselig opdager vi, at der skal afholdes en eller anden form for ceremoni. Folk samles, der en flot uniformeret betjent, med den kendt franske pilleæske på hovedet. Det sker omkring et mindesmærke for første verdenskrig. Der er to af den slags monumenter i byen.

Et musikkorps trækker op, det samme gør byens brandmænd, iført hjelme. To geledder, men marchere kan de ikke.

De fortsætter efter nogle taler, hen til det andet monument. Her spilles igen musik og holdes taler. Vi ved ikke hvad det hele går ud på, bortset fra at det må have noget med krigen at gøre. Du kan se en lille filmsnut herunder fra da vi kører forbi højtidelighedens afslutning:

 

Vi fortsætter mod nord. Joe, nu er næsen vendt hjemad. Målet er byen Riom, den ligger lidt nord for Clemont. Vi skal lige over et mindre bjerg først, 1.290 moh står der på et skilt. Her ligger sne i vejgrøfterne.

Men så går det nedad det meste af tiden. Vi hopper på motorvejen for at undgå at komme ind i Clemont. Den viser sig bare at være spærret pga vejarbejde, så vi kommer alligevel lidt ind i byen. Det lykkes at finde videre til Riom. Efter lidt besvær med frk. Sygic, vores navigator, finder vi frem til en plads vi kan holde på.

Her er der rigtigt varmt, omkring de 20 grader, og fuld sol, herligt. Byen ligger også helt nede i 330 moh, sådan ca 1 kilometer lavere end der hvor sneen lå. Vi har udsigt fra bilen til en syren, som er lige ved at blomstre. Og på væggen ved ind til nabogrunden hygger en masse firben sig i varmen.

27 marts

Det har ikke været en rolig nat. Der har været meget uro på vejen overfor, samt flere godstog der har rumlet nede i baneslugten lige på den anden side af vejen.

Men vi står op til flot vejr, solen skinner igen fra en skyfri himmel. Op ad formiddagen besøger vi byen Riom.

Vi går direkte efter turistbureauet for, at få et eller andet vi kan bruge for at se den gamle bykerne. Desværre er det lukket om mandagen? Som om turister ikke besøger byer om mandagen. Nå, der er et kort på en tavle uden for, den affotograferer vi, så har vi da noget at gå efter.

Byen er meget gammel, det er tydeligt, meget smalle stræder og gader. De noget høje huse gør, at der er noget skummelt nede i gadeniveau. Vi vandrer lidt rundt på må og få, ser lidt på bygningerne. Der er ikke butikker i de smalle gader, kun på de lidt bredere hovedstrøg.

Vi fortsætter køreturen lidt før middag, videre mod øst-nord-øst.Frugttræerne blomster langs vejene.

I løbet af eftermiddagen finder vi en god, fredelig, plads at tilbringe resten af dagen og overnatte. Den ligger smukt op ad en park. Poplerne i nærheden sender dejlig duft hen til os, en duft som kun nyudsprungne popler kan levere.

Parken får mange besøgende mens vi er her, vejret er også fantastisk, skyfrit, ingen vind, og over 20 grader. Græsset er grønt, det samme er parkens buske. Vi tager en tur rundt. Her er dyr af forskellig slags, et rigtigt børnested. Æsler, køer, høns, gæs, kaniner, får, geder med kid, en enkelt lama, hængebugsvin osv. Og så en masse mennesker som vi ikke kan forstå et ord af.

28 marts  

Natten har været meget rolig, her sker ikke meget efter klokken 20. Det er igen en kold morgen, der må sættes varme på, det undlod vi ellers i aftes fordi her var ret varmt. Det går videre mod øst og nord.

Ved middagstid er vi ved vores mål, enden af vejen mod Baume-les-Messieurs. Her er en grotte og ikke mindst et smukt lille vandfald. Grotten åbner først om nogle dage, her er ellers turister nok på besøg.

Vandfaldet, “Cascade de Tuf”, er også rigeligt, sammen med det utroligt smukke sommervejr. Ja, der er temperaturer på 22 grader eller mere. Og sol der bager ned. Vi tilbringer nogle timer her, og søger derefter mod en by lidt neden for vandfaldet, Voiteur, hedder den vist. Her er en fredelig plads vi må holde på, med udsigt til vinskråninger og en gammel by på toppen af klippen over os.

Byen får naturligvis et besøg, det samme gør dens kirke.

Og derefter supermarkedet. Her provianterer vi lidt, der er et stort udvalg af næsten hvad som helst.

Fortsættes

 

Kommentarer