Et par fridage tilbringes i naturen på Møn, først ved Høvblege. Et naturareal som er kendt for at huse Danmarks eneste bestand af sortplettet blåfugl. En sommerfugl som er meget afhængig af at der vokser vild timian eller merian, og samtidig en særlig myreart, som snydes til at opfostre blåfuglens larver.
Her vokser mange smukke orkideer, en del af dem blomstrer lige nu, for eksempel stor gøgeurt.
Men også en hel del ægbladet fliglæbe
Skovgøgelilje står spredt ud i området.
Bagefter ser vi lidt på Jydelejet, som ligger lidt mere mod nord på Høje Møn. Her vokser der også mange stor gøgeurt.
Henne i et hjørne hvor der er lidt blege bøgetræer, der opdager vi nogle få hvidgul skovlilje. Det er en af de meget sjældne i Danmark.
Men intet slår følgende billede i sjældenhed, en kirsebærtakvinge, indrømmet, den er mere sjælden end køn.
Den ses ikke hvert år her i landet.
Dagen efter, den 18 juni, er det tid til lidt kirkebesøg, først den smukke Fanefjord Kirke som slet ikke ligger på Høje Møn, men i den helt modsatte ende af øen.
Kirken er berømt for sine kalkmalerier. Sjovt at studere fortidens moral. Her Adam og Eva efter de har spist af kundskabens træ.
Bare bryster var ikke forargeligt dengang, men hvorfor de skal dække sig med en dusk blade, er en gåde, når man ser billedet fra da de spiste af æblet.
De har jo intet at skjule. De er helt kønsløse.
Fanefjord Kirke ligger smukt ved Fanefjord. En lille fjord med forbindelse ud til Grønsund.
Vi slutter turen med et besøg i Stege. Stege kirke har også lidt kalkmalerier, dog ikke så informative som Fanefjord Kirke.