Husbilture i ind og udland

Efter  i mange år at have rejst på ferie rundt i Norden i personbilen, overnattet på hoteller, i campinghytter, eller i telt ude i skoven, opstod ønsket om en husbil. Nogen kalder det en autocamper, men vi kalder den vores husbil. Vi var trætte af altid at få det dårligste værelse eller den ældste hytte, når vi bare bad om én overnatning.  I forsommeren 2011 gjorde vi alvor af det og købte husbilen, nu har vi altid den bedste seng med os. Vi er ikke campister, men ønsker blot at kunne rejse frit og overnatte hvor det passer os. Derfor faldt valget på en vanmodel

Denne afdeling af “Naturliv”  indeholder vores rejsedagbøger fra de ture vi har kørt, eller er i gang med at køre.

De første ture finder du her:

Ishavsturen 2016
Forår i Holland 2016

Öland 2015

Mega Motor Tour til Kazakhstan 2014
Jylland 2014
Traneland 2014

Nordvestfrankrig 2013
Den Fynske Landsby 2013
Møntur 2013
Öland 2013

Lollandstur 2012
Öland september 2012
Vildmarksturen 2012
Tur til traneland 2012

Efterårstur på Falster 2011
Jyllandsturen 2011
Jomfrutur med husbilen til Öland 2011

Denne afdeling af “Naturliv”  indeholder vores rejsedagbøger fra de ture vi har kørt, eller er i gang med at køre.

Vi overnatter stort set altid på en parkeringsplads, et sted i naturen eller andre fredelige pladser. Samtlige steder vi har overnattet kan ses på kortet på denne side

 

Husbil

Bilen er indrettet med dobbeltseng i bagenden, køleskab, og toiletrum med bruser. To gasblus i køkkenet. Forsæderne kan vendes om til spisebordet.

Bilen har dieselvarme. Køleskabet kører på gas når vi holder stille, 12 v når vi kører. Der bruges også gas til varmt vand og madlavning. Vi har fået monteret en solcelle på taget til opladning af et par batterier på i alt 190 Ah. En lille 230v inverter har vi også fået installeret, så vi har strøm til opladning af diverse elektroniske apparater og kamera. Vi har aldrig behov for ekstern strøm.

Vi har selv monteret en såkaldt SOG, en udsugning fra toilettanken. Nok en af de bedste forbedringer vi har gjort. Vi er fri for den kedelige duft af kemikalier i bilen fra toilettet. For at holde bilen tør indvendig, er den passive tagudluftning udskiftet med en solcelledreven ventilator. Da vi sommetider tanker vand på uautoriserede steder, har vi monteret et 3M vandrensningsfilter, så vi er sikret rent drikkevand.

Vi har udskiftet radioen, så den medbragte musik på tabletten kan afspilles direkte. Dertil er radioen tilsluttet bodelsbatteriet, så vi kan høre musik uden at risikere startproblemer. Det samme er en USB-lader til opladning af tablet og telefon. Endelig har vi anskaffet en 12v dybfryser/kølekasse til proviant eller spændende fødevarer indsamlet på turene.

Navigationen foregår med tablet og programmet Sygic.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.